МАРИНОВАНИ ЧУШЛЕТА


Време е за зимнина. Винаги съм слагала мариновани чушлета,но сега ми попадна една много сполучлива рецепта споделена от приятелка. Миналата година правих за опит малка доза и много ни хареса технологията и сега с домашните чушлета на малки дози ще приготвя повече такива консерви. Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

Мярата е на буркан от компот

Чушлета

1с.л.сол

1с.л. захар

1/2буркан оцет

ПРИГОТВЯНЕ


Чушлетата почистени от дръжките се подреждат в бурканите.



Налива се оцет до половината на буркана. Допълва се с вода


Течността се излива в тенджера и се допълва солта и захарта. Слага се по лъжица сол и захар за буркан. Саламурата се слага да заври.


Леко се охлажда и се налива по малко в бурканите. Слагат се капачките.



Бурканите се обръщат върху капачката.
 
 

Не се изваряват.  Няколко дни бурканите се разклащат и прибират на сухо.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации