САНДВИЧИ ДЖОБЧЕТА


Сандвичи -джобчета  съм правила множество пъти. Първоначално ги правих като усмивки /прегнато кръгче/. Но по-практично ми се струваше ако кръгчето се сгъне още веднъж.
Отдавна не съм се занимавала с това но сега преди разходката до Рупите и Сандански се наложи да направя сандвичи за из път. Сега в Пандемията домашната храна е по-безопасна и като сандвичи удобна за носене.
Получиха са доста грамадни сандвичи. Може да се направят 8 по-малки сандвичи.
Ето как  се направят тези сандвичи.

ПРОДУКТИ

250 гр.брашно
1 белтък
1 жълтък за намазване
125 мл. прясно мляко
3 с.л. олио
20 гр.масло 
10 гр. прясна мая за хляб 
1/2ч.л.сол
1/2ч л.захар

За поръска

сусам

За гарниране 

колбаси
кашкавал
топено сирене
краставица


ПРИГОТВЯНЕ

 

 
Активира се маята с малко топла вода,захарта и 1 с.л брашно.
В пресятото брашно се слага солта активираната мая,белтъкът  и олиото.  Замесва се средно меко тесто като се слага по малко от млякото. Тестото добре се омесва.



Поставя се в плик и се слага
 във фурната, загрята на 50 °С и изключена. Втасването трае 30 минути.


Оформят се 4 топчета.


Всяко топче се разточва на кръгче колкото чиния. Намазва се с масло/неразтопено,но меко/.

 
Сгъва се на две. Отново се маже с масло.

 
Сгъва се още веднъж и  така се образува джобче. Благодарение на маслото пластове,които се образуват не залепват при печене.


Сгънатите питки се слагат в тава върху хартия за печене. Втасват още 15 минути.


Намазват се с  с жълтък във видимите широки части. Поръсват се със сусам. Две от питките са без сусам.
 
Питките са готови за печене. Пекат се на 150 -160 °С в зависимост от фурната. около 20 минути.


Питките са готови за гарниране.


 
Приготват се колбасите и сирената.

 
Хубаво е продуктите да се подпъхват добре между пластовете на питката

 
След гарниране сандвичите са готови за опаковане.


ДОБЪР АПЕТИТ!

И сега разходката може да започне.

Сандански


Рупите


Коментари

Популярни публикации