ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПУЕШКО ФИЛЕ


Обичате ли патладжани? 

В къщи са желани във всякакви варианти. 

Досега съм правила пълнени патладжани със ориз или картофи, но сега с ограниченото ни хранене се налага да измисля такъв вариант, при който  максимално да се избягват мазнини и въглехидрати.

Затова приготвих патладжани само със зеленчуци без  мазнина с добавка на пуешко филе. Дозата е съвсем малка,но тя може да се увеличава.

ПРОДУКТИ


1 патладжан

1 гл. кромид

1 морков

2 с.л. доматено пюре

1 корен пъщърнак

земна ябълка

Магданоз и целина,копър

чубрица и сминдух

100 гр. пуешко филе.

1 яйце

150 гр.кашкавал


ПРИГОТВЯНЕ



Патладжанът се измива добре и се разполовява по дължина.


 

Половинките се издълбават.



Сърцевината се осолява изцежда и нарязва,заедно с другите зеленчуци. Морковът и  пъщърнакът  се настъргват.
Добавя се зеленчуковият бульон зелените и сухи подправки. Слага се и доматеното пюре.
Всичко се разбърква добре.


Патладжанът се пълни с получената плънка и се пече на 200 °С  около 30 минути. 
Яйцето се разбива и смесва с настърганият кашкавал. Образуваната заливка се поставя върху изпечените половинки и се слага във фурната за 5 минути.


ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации