СЛАДКИ МИДИЧКИ С ПЪЛНЕЖ


Каквито и да са, сладкишите са привлекателни, вкусни и добра компания на кафето или чаят.

Сладките, които ви предлагам са изключително вкусни и трайни. 

Може да се запазят за по-дълго време и да са все така свежи и приятни.

ПРОДУКТИ

250 гр.брашно

125 гр. краве масло

1 яйце

50 мл.  прясно мляко

10 гр. прясна мая

1 с.л.захар

1 с.л.ванилиева захар

кората на 1 лимон

За плънката

100 гр.смляни орехи

100 гр.галета от маслени бисквити

100 гр.пудра захар 

1 с.л.ванилиева захар

1 с л. какао

1/2ч.л.канела

50 мл.прясно мляко

За глазурата

1 жълтък 

 1 ч.л.олио

За поръска

галета от бисквити

кокосови стърготини



ПРИГОТВЯНЕ




Най-напред се приготвя плънката. Смляните бисквити и орехи се смесват. Прибавя се захарта,какаото,ароматите и топлото мляко. Разбърква се и се оставя настрани.



Маслото се нарязва на малки късчета.



Размесва се с брашното на трохи.Прибавят се ароматите.




Маята се активира със захарта и прясното мляко.

Добавя се към тестените трохи.

Меси се до получаването на гладко тесто,което се оставя да втаса за 30 минути.



Разделя се на равномерни топчета.




Всяко топче се разточва на елипса.


Намазва се обилно с плънка и се сгъва откъм дължината така ,че да се образува мидичка.  

Сладките се подреждат в тава върху хартия за печене. 

Намазват се с жълтък и олио,набраздяват се с вилица и се поръсват с останалата бисквитена галета.



Пекат се в загрята на 180 °С  фурна около 20 минути.

Още топли се поръсват и с кокосови стърготини.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации