ЧОРБА С РИБА ТОН И ПУШЕНА СКУМРИЯ






 Рибената чорба  ни е любима и често е на трапезата. Не че не правя друг вид рибена чорба,но тази ми е най-удобна за приготвяне. Не губя време да отделям и обработвам тези части от рибата,които стават за чорба. Тук рибата тон  е в готов вид и само се поставя в тенджерата. Скумрията има малко кости, но те бързо се обработват.

Ето как правя тази рибена чорба.

ПРОДУКТИ

1 консерва риба тон в зехтин
1 пушена риба
1 пакет суха зеленчукова супа
1 зеленчуков бульон
1 гл. кромид
1 морков
2 дребни картофа
1 пъщърнак
малко коренче хрян
1 клонче целина
магданоз
1/2 лимон

ПРИГОТВЯНЕ

Най напред се сварява бульон от 1 л. вода, зелените подправки и коренчетата. Овкусява се с пилешкия бульон. Зеленчуците от бульона се пасират в блендъра. 
Полученият бульон се прибавя към нарязаните на дребно,лук,морков и картофи. 


Всичко се поставя в Мултикукъра. Прибавя се консервата с риба тон и скумрията.. Вари се около 10 минути. Прибавя се сухата супа и се доварява още 10 минути
Поднася се поръсена с магданоз и се овкусява с лимон.


ДОБЪР АПЕТИТ!🍀🍀🍀🍀🍀




Коментари

Популярни публикации