КРЕМ СУПА ОТ ГРАХ И МОРКОВИ


Крем супите са единственото ястие,което хапвам откакто съм на ограничено хранене. Затова и тези супи са в изобилие в моята кухня. Не бях правила грахова супа с толкова много грах. Оказа се,че е много вкусна и апетитна. За разлика от друг път този зеленчуците бяха по-малко,но доста полезни.  Грах,моркови,лук и лапад. Лукът придава чудесен вкус и е носител на много витамини. Затова използвах освен кромид зелен лук и праз. И разбира се моят любим пъщърнак. Добавих и целина,копър. Получи се чудесна крем супа.

ПРОДУКТИ

1/2 стерилизирана консерва грах около 400 гр.

3 моркова 

 1 връзка зелен лук 

1 стърк праз лук

1 корен пъщърнак

Няколко листчета кервиз

връзка копър

зеленчуков бульон

50 мл.прясно мляко

1 с. л. зехтин

ПРИГОТВЯНЕ


Зеленчуците без граха се нарязват на едро и се сваряват за 15 минути с 1 л. вода,в която се добавя зеленчуковият бульон.

Всички зеленчуци се блиндират до кремообразно състояние.

Супата се разрежда с бульона в който са сварени зеленчуците. 

Подправя се с прясното мляко и зехтина. 

Оставя се да заври и се отстранява.

Поднася се с парче лимон.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации