СЛАДКИШ С ВИШНАП


Както всяка година,така и сега вишнапът имаше много плодове. 


За разлика от вишните вишнапът не е толкова кисел  и е с по-едри плодове.



Не липсваха и череши. Имахме в изобилие тази година. Не правихме сладка, защото имаме още от миналата година, но както каза дъщеря ми в сезона на черешите не може да не направим  сладкиш с череши или вишнап. 
И разбира се направихме и то два пъти по немска рецепта на дъщеря ми.
Толкова бяха вкусни тези сладкиши,че от тях нищо не оставаше за кратко време.
И защото рецептата беше много точна и защото имахме още вишнап, реших и аз да направя един сладкиш по тази рецепта когато децата си заминаха.
Получи се отново много вкусен и красив десерт.
 Благодаря ти мила Дени за тази толкова сполучлива и лесна за изпълнение рецепта!



ПРОДУКТИ

4 яйца
60 гр. захар
1 п. ванилиева захар
100 гр.брашно 
60 гр.кокосови стърготини
300 гр.  кисело мляко
3 ч.л.бакпулвер
200 гр.вишнап
пудра захар за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ

Вишните се измиват и се изваждат костилките. Оставят се настрана.


Белтъците и жълтъците се отделят.
Жълтъците се разбиват със захарта  и ванилиевата захар до кремообразно състояние. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя постепенно.


Млякото се редува с брашното.


Накрая се добавят и кокосовите стърготини.


Белтъците се разбиват с щипка сол. Сложих и 1 ч.л.лимонов сок. Добавят се внимателно към сместа.


Готовата смес се изсипва във формата.


Слагат се и вишните отгоре.


Пече се на 160°С около 20 минути. 
Фурната се изключва и сладкишът престоява още 5 минути. 
На отворена фурна се оставя още 30 минути. И до пълно охлаждане на скара.


Поръсва се с пудра захар.


Сладкишът е готов.

 
Отвътре е много нежен и сочен.


 ДОБЪР АПЕТИТ!🍀🍀🍀

Коментари

Популярни публикации