СВИНСКО С КАРТОФИ И ЗЕЛЕН ФАСУЛ В МУЛТИКУКЪР

 
За това ястие нямам подробни снимки. Но цялото вълшебство-вкус и прекрасен аромат се създава в тази чудесна тенджера. Когато че питат дали в нея се готви добре,отговарям,че тенжерата ми е"дясна ръка". И наистина е така.

Отдавна не бях готвила зелен фасул. В поечето случаи приготвям ястието с грах. Но и зеленият фасул си има своите прелести.

Ето как го сготвих.

ПРОДУКТИ

600 гр.свинско месо от плешка

400 гр.зелен фасул

4 картофа

1 гл.кромид

2 моркова

1 корен пъщърнак

1/2 ч.ч. доматено пюре*

1 ч.л. червен пипер

2 с.л.зехтин

1,5ч.л.вегета

Зелени подправки-магданоз,копър,целина

сухи подправки- чубрица и сминдух

1литър.бульон от зелени подправки и разтворено 1 кубче зеленчуков бульон

* чаена чаша от 200 мл.

ПРИГОТВЯНЕ

Най-напред де свалява зеленият фасул и месото  в бульона, който при варенето намалява количествено на половина. 

Останалите зеленчуци се нарязват и задушават в зехтина и малко вода. Когато месото и фасулът се сварят се добавят останалите зеленчуци.



Овкусява се с подправките и ястието се
вари на програма задушаване около 1 час.


ДОБЪР АПЕТИТ! 

Коментари

Популярни публикации