МЛЕЧНО-МАСЛЕН КРЕМ БЕЗ ЯЙЦА
Много често ми се налага да правя този много вкусен крем за пълнеж или украса на сладкиши и затова го публикувам отделно.
ПРОДУКТИ
1 литър прясно мляко
6с.л.брашно
8 с.л.захар
ванилия
250гр.краве масло
1/2 ч.ч. пудра захар
ПРИГОТВЯНЕ
За крема прясното мляко се кипва и към него се прибавя захарта и разтвореното брашно в малко мляко.Бърка се непрекъснато до сгъстяване. Добавя се ванилията .
Кремът се завива с стреч-фолио ,за да не хване кора до охлаждането му.
Маслото се разбива и се добавя пудра захар.
Двата крема се съединяват като масленият крем се прибавя по малко към млечния до пълното му поемане.
Кремът се използва за пълнеж на торти
или сладкиши.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар