ЕКЛЕРИ- ДУКЕСИ




Публикувала съм няколко рецепти за еклери и сега реших да представя още един модел.Този път еклерите са направени по рецептата на 
Ваня Джорджевич. Само че реших да ги направя с млечно-маслен крем без яйца.
Майка ми понякога правеше еклерите с лъжица и изглеждаха като капки. 




Използвах къдрав шприц и така се оформиха еклери ,които ми заприличаха на дукеси и затова така нарекох сладките си.

ПРОДУКТИ

200мл.вода
200гр. брашно
80гр.масло
6 яйца
ванилия

За крема

Може да видите тук

За заливка

айсинг

100гр. пудра захар
2с.л.портокалов сок

За поръска

пудра захар

ПРИГОТВЯНЕ


Водата се слага на котлона Прибавя се и маслото, нарязано па късчета.


Когато сместта заври се слага изведнъж брашното.


Разбърква се до образуването на тестена топка.


Слагат се едно по едно яйцата , като след всяко яйце се бърка до изглаждане на сместа.


Разбива се/с миксер/ добре тестото до пълно изглаждане на сместа.
Тестото се слага в пош и се шприцоват сладки върху хартия за печене, които приличат на зелчици.
Сладките се слагат в загрята фурна и се пекат на 160°C. Вратата на фурната не се отваря до края, защото еклерите ще спаднат. След 20 минути фурната се изключва и сладките престояват там още 10 минути.

Докато сладките се охлаждат се приготвя крема .



Когато сладките се охладят, кремът се слага в шприц с гладък накрайник и крема се шприцова на обратната страна на сладката,както е показано на изображението.


Така в сладката се съсредоточава повече крем.





За заливката
пудрата захар и портокаловият сок се смесват.С рядката глазура се поливат еклерите







Част от тях се поръсват с пудра захар.



ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации