ЕКЛЕРИ- ДУКЕСИ
Публикувала съм няколко рецепти за еклери и сега реших да представя още един модел.Този път еклерите са направени по рецептата на
Ваня Джорджевич. Само че реших да ги направя с млечно-маслен крем без яйца.
Майка ми понякога правеше еклерите с лъжица и изглеждаха като капки.
Използвах къдрав шприц и така се оформиха еклери ,които ми заприличаха на дукеси и затова така нарекох сладките си.
ПРОДУКТИ
200мл.вода
200гр. брашно
80гр.масло
6 яйца
ванилия
За крема
Може да видите тук
За заливка
айсинг
100гр. пудра захар
2с.л.портокалов сок
За поръска
пудра захар
ПРИГОТВЯНЕ
Водата се слага на котлона Прибавя се и маслото, нарязано па късчета.
Когато сместта заври се слага изведнъж брашното.
Разбърква се до образуването на тестена топка.
Слагат се едно по едно яйцата , като след всяко яйце се бърка до изглаждане на сместа.
Разбива се/с миксер/ добре тестото до пълно изглаждане на сместа.
Тестото се слага в пош и се шприцоват сладки върху хартия за печене, които приличат на зелчици.
Сладките се слагат в загрята фурна и се пекат на 160°C. Вратата на фурната не се отваря до края, защото еклерите ще спаднат. След 20 минути фурната се изключва и сладките престояват там още 10 минути.
Докато сладките се охлаждат се приготвя крема .
Когато сладките се охладят, кремът се слага в шприц с гладък накрайник и крема се шприцова на обратната страна на сладката,както е показано на изображението.
Така в сладката се съсредоточава повече крем.
За заливката
пудрата захар и портокаловият сок се смесват.С рядката глазура се поливат еклерите
Част от тях се поръсват с пудра захар.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар