ФАЗАН СЪС ЗЕЛЕ И ОРИЗ
Свинско със зеле и ориз е любимото ни ястие у дома. Но е истински деликатес ако се сготви с дивеч. Особено добре става с фазан. Винаги съм готвила ястието смесвайки зелето с ориза. Този път използвах опита на приятелка и сготвих ястието като сварих ориз отделно. Така човек има избор дали да яде с ориз или не.
Допълнителен различен вкус му придава и пресният дафинов лист, който отглеждаме в градината.
Споделям това ястие защото ми се струва,че е интересно и много вкусно и може да допадне на някой. Фазанът може да се замени с пиле.
ПРОДУКТИ
1 голяма глава кисело зеле
зеле
1 фазан
200гр.сланина
З00гр. пушена шунка
2 сухи люти пиперки
пресен дафинов лист.
Подправки
червен пипер 1 с.л.
черен пипер 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ
Зелето се нарязва и овкусява с червения и черен пипер.
Слага се половината от него в тенджерата, в която ще се приготвя. Добавя се дафинов лист.
Добавя се птицата, която е обработена допълнително. Поставя се едната пиперка.
Отгоре се покрива с парчета сланина и шунка.
Добавя се останалото зеле. Покрива се отново със сланина шунка и дафинов лист. Поставя се другата люта пиперка.
Ястието се вари в тенджера под налягане около 1 час. Оризът се сварява,осолява и сервира в средата на ястието.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар