САЛАТА ФИЛАДЕЛФИЯ
Една интересна и много вкусна салата,рецептата, за която научих от Диляна Цекова.
Тя често публикува в моята група "Философия на моята кухня" и кулинарните и произведения са много интересни и креативни.
Тази салата е деликатес, който може да се приготвя целогодишно. Подходяща е за всички сезони. Продуктите са достъпни и някои от тях може да бъдат и от консерва. Както винаги направих собствено оформяне и допълнение като поставих салатата в купичка направена от кашкавал. Споделям с удоволствие рецептата.
ПРОДУКТИ
Десетина печени чушки
два печени патладжани
1-2 сварени
яйца
опаковка "Филаделфия"
50гр. смляни орехи
скилидка чесън
пресен магданоз и риган.
За купичката от кашкавал
50гр. настърган кашкавал
тава с тефлоново покритие
ПРИГОТВЯНЕ
Чушките и патладжаните се взимат от консерва или се пекат във фурна.
Нарязват се на дребни късчета.
Прибавят се орехите,сварените яйца и подправките.
Добавя се и и сиренето филаделфия и се разбърква.
За кашкавалената купичка
настърганият кашкавал се разпръсва в загрята тава. Трябва да има празни места около кашкавалените стърготини в периферията на тавата. Така се образуват къдрави краища
След загряване кашкавалът се разтапя и образува дантелена палачинка. С бързи движения палачинката се обръща върху дъното на чаша за вода. Притиска се със салфетка и след 1 минута купичката е готова.
Салатата може да се постави и върху канапе от печени чушки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар