КОНФИТЮР ОТ ПРАСКОВИ

След конфитюра от кайсии,които направих миналата година,реших да направя и от праскови. Принципът на технологията е един и същ-печене във фурна. Много е удобно защото плодовете се пекат и се избягва необходимостта да се събира пяна. Много удобно и лесно.

ПРОДУКТИ

3 кг. праскови
1 кг. захар
1ч.л. лимонена киселина

ПРИГОТВЯНЕ

Прасковите се почистват и обелват. Нарязват се на парчета. Засипват се със захарта. Престояват една нощ,за да си пуснат сока.


Плодовете с отделената течност се поставят във фурна,загрята на 180°С.Конфитюрът се пече до изпаряване на водата.

Накрая се поставя лимонената киселина и се разбърква.


Конфитюрът се насипва в буркани  и се изварява 5 минути.  Бурканите,топли се обръщат върху капачката.

 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации