Време е за зимнина. Винаги съм слагала мариновани чушлета,но сега ми попадна една много сполучлива рецепта споделена от приятелка. Миналата година правих за опит малка доза и много ни хареса технологията и сега с домашните чушлета на малки дози ще приготвя повече такива консерви. Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
Мярата е на буркан от компот
Чушлета
1с.л.сол
1с.л. захар
1/2буркан оцет
ПРИГОТВЯНЕ
Чушлетата почистени от дръжките се подреждат в бурканите.
Налива се оцет до половината на буркана. Допълва се с вода
Течността се излива в тенджера и се допълва солта и захарта. Слага се по лъжица сол и захар за буркан. Саламурата се слага да заври.
Леко се охлажда и се налива по малко в бурканите. Слагат се капачките.
Бурканите се обръщат върху капачката.
Не се изваряват. Няколко дни бурканите се разклащат и прибират на сухо.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар