САЛАТА ОТ БУЛГУР И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Булгур е пълнозърнеста пшеница, която е измита, бланширана на пара или във вряла вода, изсушена и натрошена на малки части. Вкусен, полезен, лесно усвоим, засищащ и диетичен, булгурът е истинска кулинарна находка.
Булгурът е създаден, тъй като е по-дълготраен и по-бързо се сварява от обикновената пшеница, без да се губят от хранителните й стойности. Част е от кулинарните традиции на Балканите, Близкия Изток и Индия още от древността, но през последните десетилетия се превърна в част от тенденцията за здравословно хранене в Западна Европа и САЩ.
Булгурът е богат на витамините С, от групата В, Е, D и К, минералите калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед, манган, селен, аминокиселините триптофан, лизин, метионин, цистин, тирозин, аргинин, аланин, глицин и други.
За сега използвах булгур за направа на салата. Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1/2 ч.ч. булгур
1ч.ч.вода
1/4 лимон/сока/
2с.л.зехтин
1/2 глава ашлама /воден лук/
1 домат
сол на вкус
магданоз и копър
ПРИГОТВЯНЕ
Коментари
Публикуване на коментар