РИБА МЕЧ НА СКАРА
приветливи таверни.
Приготвих я на скара с бланширани броколи и фин сос.
Ето как стана това.
ПРОДУКТИ
Две шайби от риба меч около 500 гр.
1,5 лимона
4 скилидки чесън
Клонки копър
готова подправка за риба
200гр.броколи
За соса
4с.л.зехтин
3с.л.бял балсамов оцет или 1/2лимон
1ч.л.сос от нар
сол на вкус
1с.л. сметана
1/2ч л.горчица
1/4ч ч газирана вода
300гр.броколи
Броколите са приготвени на пара в мулти кукър.
ПРИГОТВЯНЕ
Рибата се намазва с готовата подправка. Полива се с 1/2 лимон.
Другата половина се разрязва на кръгчета и с него се покрива рибата. Слагат се и нарязаните чесънчета и клонките копър.
Така рибата престоява 2 часа.
Пече се на скарата. Накрая се овкусява с още лимон и сос
За соса продуктите се смесват като най напред се слагат оцета,сметаната и водата и постепенно се прибавят и останалите продукти. За по-гладък сос се работи с миксер.
Броколите се измиват разделят на клончета и се поставят в кошничката на Мултикукъра. Бланшират се за 5 минути.
Коментари
Публикуване на коментар