Една вкусна крем супа от леща се появи в моята кухня. В повечето случаи приготвям чорба или яхния от леща. Но напоследък покрай диетичното ми хранене предпочитам крем супи.
И защото крем супата се хареса с удоволствие споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
200 гр. леща
2 гл.кромид
2 стърка зелен лук
2 моркова
2 червени домата
целина и магданоз
2-3 скилидки чесън
зеленчуков бульон
2-3 сухара
500 мл.вода
1/2 ч.ч. айрян
ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се нарязват. Добавя се бульонът и чубрицата.
Налива се вода.
Зеленчуците се варят около 20 минути.
Когато се охладят се пасират. Добавя се айрянът. Крем супата се вари още 15 минути. Овкусява се с чесън и чубрица.
При поднасяне се поставят крутони от сухара.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар