ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПУЕШКО ФИЛЕ
В къщи са желани във всякакви варианти.
Досега съм правила пълнени патладжани със ориз или картофи, но сега с ограниченото ни хранене се налага да измисля такъв вариант, при който максимално да се избягват мазнини и въглехидрати.
Затова приготвих патладжани само със зеленчуци без мазнина с добавка на пуешко филе. Дозата е съвсем малка,но тя може да се увеличава.
ПРОДУКТИ
1 патладжан
1 гл. кромид
1 морков
2 с.л. доматено пюре
1 корен пъщърнак
земна ябълка
Магданоз и целина,копър
чубрица и сминдух
100 гр. пуешко филе.
1 яйце
150 гр.кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ
Половинките се издълбават.
Сърцевината се осолява изцежда и нарязва,заедно с другите зеленчуци. Морковът и пъщърнакът се настъргват.
Добавя се зеленчуковият бульон зелените и сухи подправки. Слага се и доматеното пюре.
Всичко се разбърква добре.
Патладжанът се пълни с получената плънка и се пече на 200 °С около 30 минути.
Яйцето се разбива и смесва с настърганият кашкавал. Образуваната заливка се поставя върху изпечените половинки и се слага във фурната за 5 минути.
Коментари
Публикуване на коментар