РИБНА КРЕМ СУПА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ГАРНИРАНА С КЪЛНОВЕ ОТ БРОКОЛИ
Обичаме всякаква риба,но на последък предпочитаме риба тон ,скумрия или сьомга.
За разнообразие реших да направя крем супа с риба. И тъй като винаги търсим здравословният ефект прецених,че ще бъде полезно да я обогатя с няколко видове зеленчуци. Спрях се на моркови,броколи и карфиол. И разбира се лук и пъщърнак. Добавих и няколко чери домати. Получи се нещо много вкусно и апетитно. Освен това много бързо и лесно.
ПРОДУКТИ
1 консерва риба тон
1 опаковка от 50 гр.пушена сьомга
100 гр.броколи
100 гр.карфиол
2 гл.лук ашлама
1 пъщърнак
4-5 чери доматчета
1 зеленчуков бульон
50 мл.готварска сметана
2 с л зехтин
черен пипер
кълнове от броколи за гарниране на супата
1 л. вода
ПРИГОТВЯНЕ
Отцеждат се и се оставят малко да се охладят. Пасират се в блендър.
Прибавя се бульона и течността, в която са варени зеленчуците. Оставя се да заври за 7-8 минути. Прибавя се сметаната и зехтина.
При поднасяне на супата се гарнира с шепа кълнове на порция.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар