РИБНА КРЕМ СУПА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ГАРНИРАНА С КЪЛНОВЕ ОТ БРОКОЛИ



Рибената чорба е любимо и много консумирано ястие у дома.

Обичаме всякаква риба,но на последък предпочитаме риба тон ,скумрия или сьомга.

За разнообразие реших да направя крем супа с риба. И тъй като винаги търсим здравословният ефект прецених,че ще бъде полезно да я обогатя с няколко видове зеленчуци. Спрях се на моркови,броколи и карфиол. И разбира се лук и пъщърнак. Добавих и няколко чери домати. Получи се нещо много вкусно и апетитно. Освен това много бързо и лесно.


ПРОДУКТИ

1 консерва риба тон

1 опаковка от 50 гр.пушена сьомга

100 гр.броколи 

100 гр.карфиол

2 гл.лук ашлама

1 пъщърнак

4-5 чери доматчета

1 зеленчуков бульон

50 мл.готварска сметана

2 с л зехтин

черен пипер

кълнове от броколи за гарниране на супата

1 л. вода


ПРИГОТВЯНЕ



Зеленчуците се нарязват на едро и се сваряват кратко за 20 минути.

Отцеждат се и се оставят малко да се охладят. Пасират се в блендър.

Прибавя се бульона и течността, в която са варени зеленчуците.  Оставя се да заври за 7-8 минути. Прибавя се сметаната и зехтина.

При поднасяне на супата се гарнира с шепа кълнове на порция. 



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации