Крем супите са единственото ястие,което хапвам откакто съм на ограничено хранене. Затова и тези супи са в изобилие в моята кухня. Не бях правила грахова супа с толкова много грах. Оказа се,че е много вкусна и апетитна. За разлика от друг път този зеленчуците бяха по-малко,но доста полезни. Грах,моркови,лук и лапад. Лукът придава чудесен вкус и е носител на много витамини. Затова използвах освен кромид зелен лук и праз. И разбира се моят любим пъщърнак. Добавих и целина,копър. Получи се чудесна крем супа.
ПРОДУКТИ
1/2 стерилизирана консерва грах около 400 гр.
3 моркова
1 връзка зелен лук
1 стърк праз лук
1 корен пъщърнак
Няколко листчета кервиз
връзка копър
зеленчуков бульон
50 мл.прясно мляко
1 с. л. зехтин
ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците без граха се нарязват на едро и се сваряват за 15 минути с 1 л. вода,в която се добавя зеленчуковият бульон.
Всички зеленчуци се блиндират до кремообразно състояние.
Супата се разрежда с бульона в който са сварени зеленчуците.
Подправя се с прясното мляко и зехтина.
Оставя се да заври и се отстранява.
Поднася се с парче лимон.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар