СТУДЕНА ДОМАТЕНА СУПА ГАЗПАЧО
Има различни теории за произхода на газпачото. Според най-популярната първообраз на тази вкусотия е арабската супа с чесън и крутони, пренесена на испанска земя от римляните.
Първо с малки промени се е наложила в андалуската кухня.
Не бях опитвала тази супа и като прочетох за нея ми се стори нещо съвсем обикновено. Реших да изпробвам един вариант на рецептата, като си набелязах продуктите и ги съчетах по мой вкус. Получи се много освежаващо и с добър вкус ястие. Супата трябва да се изстудява, но поради здравословни причини реших да я сервирам неизстудявана с кубчета лед.
Получи се добре.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
1 кг. домати
1 краставица
1 /2глава зелен лук
2-3 скилидки чесън
1 сурова чушка
1 с.л.зехтин
1 ч.л.оцет
сол
магданоз
кубчета лед
ПРИГОТВЯНЕ
Моите домати бяха замразени обелени. Само отстраних семенната част. Можеше да купя пресни домати,но домашните макар и замразени са по-вкусни.
Нарязва се чушката и се пасира. Наложи се, защото съпругът ми предпочете само чушка и трябваше да му отделя една чаша от съдържанието.
Коментари
Публикуване на коментар