СИРОПИРАН ЧЕРЕШОВ СЛАДКИШ С КРЕМ
Вече съм правила такъв сладкиш, но идеята ми беше да приготвя нещо ново и по- различно. Затова реших да сиропирам сладкиша като добавя и крем.
Получи се невероятно вкусно и сочно лакомство.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
250гр. череши
5 големи или 6 малки яйца
80 гр.захар
100 мл. олио/50 мл. кокосово масло, но може само слънчогледово/
150 гр. брашно
150 гр. грис
200 мл. кисело мляко с щипка сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
ванилиева захар
100 гр.нарязани орехи
За сиропиране
500 мл.прясно мляко
4 с.л.захар
За крем с грис
500мл.прясно мляко
60 гр.грис
2 яйца
30 гр.краве масло
4 с.л.захар
ПРИГОТВЯНЕ
Жълтъците се разбиват с половината захар. Добавя се олиото постепенно. Брашното бакпулверът и гриса се смесват. Прибавят се постепенно като се редуват с киселото мляко,към което е сложена содата.
Белтъците се разбиват 2 минути с 1ч.л.лимонов сок. Постепенно се добавя захарта като разбиването продължава. докато се получи твърд сняг.
Приготвянето на крема може да видите тук.
Използвала съм 1/2 доза от рецептата.
Или студен сироп.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар