Напоследък се опитвам да приготвям ястията с колкото може по-малко пържене на зеленчуците. Така приготвих и наличните в къщи ребърца,но този път с ориз и гъби на фурна. Всичко с изключение на гъбите и ориза сварих в мултикукъра докато месото омекна. Задуших гъбите и ориза в зехтин и краве масло и прибавих горещия бульон. Минимално пържене и максимолно вкусно ястие с много зеленчуци.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
500 гр. свински ребърца
1 непълна ч.ч.ориз*
1 връзка зелен лук
1 морков
1 корен пъщърнак
10-15 листа лапад
зелени подправки - магданоз джоджан целина
2 с.л.зехтин 20 гр.краве масло
1 малко бурканче/ 180 гр./стерилизирани гъби
4 ч.ч. вода
1кубче зеленчуков бульон
Вегета
сухи подправки- чубрица, сминдух, черен пипер
* вместимост на 1 ч.ч. -200гр.
ПРИГОТВЯНЕ
Ребърцата се нарязват на късчета. Прибавят се нарязаните зеленчуци и зелени подправки без гъбите. Всичко се поставя в мултикукъра. Добавя се водата и зеленчуковият бульон. Включва се програма за задушаване и се вари 30 м.
Гъбите се задушават кратко и се прибавя оризът.
Накрая се поставят сухите подправки.
Сместа се поставя в тавичка и се добавя горещият бульон. Месото може да се извади и подреди върху ориза и гъбите.
Пече се около 20 минти на 200°С.
Коментари
Публикуване на коментар