СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ И ГЪБИ НА ФУРНА



Напоследък се опитвам да приготвям ястията с колкото може по-малко пържене на зеленчуците.  Така приготвих и наличните в къщи ребърца,но този път с ориз и гъби на фурна. Всичко с изключение на гъбите и ориза сварих в мултикукъра докато месото омекна. Задуших гъбите и ориза в зехтин и краве масло и прибавих горещия бульон. Минимално пържене и максимолно вкусно ястие с много зеленчуци.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

500 гр. свински ребърца

1 непълна ч.ч.ориз*

1 връзка зелен лук

1 морков

1 корен пъщърнак

10-15 листа лапад

зелени подправки - магданоз джоджан целина

2 с.л.зехтин 20 гр.краве масло

1 малко бурканче/ 180 гр./стерилизирани гъби

4 ч.ч. вода

1кубче зеленчуков бульон

Вегета

сухи подправки- чубрица, сминдух, черен пипер

* вместимост на 1 ч.ч. -200гр. 

ПРИГОТВЯНЕ


Ребърцата се нарязват на късчета. Прибавят се нарязаните зеленчуци и зелени подправки без гъбите. Всичко се поставя в мултикукъра. Добавя се водата и зеленчуковият бульон. Включва се програма за задушаване и се вари 30 м.

 

Гъбите се задушават кратко и се прибавя оризът.

Накрая се поставят сухите подправки.



Сместа се поставя в тавичка и се добавя горещият бульон. Месото може да се извади и подреди върху ориза и гъбите.



 Пече се около 20 минти на 200°С.




ДОБЪР АПЕТИТ!



 

Коментари

Популярни публикации