ПИТКА ЗА ТРЕТИ МАРТ
Аз разбира се както винаги направих някои промени в продуктите и плънката ми беше също различна.
Допуснах няколко грешки. Трябваше да оставя по-малко тесто за основните топчета и повече за орнаментите отгоре и средното топче,за да може разположението да стоне синхронно с общата част .
И трябваше да пека по-малко.
Но благодарение на украсата питката изглеждаше много красиво.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
2 яйца
60 гр.захар,1п.ванилиева захар
100мл.прясно мляко
100мл.прясно мляко
20 гр.прясна мая
40 гр.краве масло на стайна температура
40 гр.мас на стайна температура
500 гр.брашно
2 с.л.нишесте
2 ампули есенция от ром и лимон
За плънката
стафиди,локум и орехи
сладко от портокалови корички
За гланциране
1 жълтък
За украса фондан
ПРИГОТВЯНЕ
1. Активираме маята с малко от прясното мляко,1ч.л.захар и 2с.л.от брашното
2. Захарта разтваряме в прясното мляко. Добавяме киселото мляко, 1ч.л.олио и яйцата.
6. Тестото покриваме и оставяме да се отпусне.
7. Започваме да втриваме маста и маслото. Когато сложим половината и от двете мазнини бием нестото в плота около 50 пъти.
8. Втриваме и останалата половина и отново бием в плота.
9. Тестото е хидратирано добре.
От тях осем разтегляме и слагаме по малко от плънката,оформяме топчета отново.
16. Оставяме за 10 минути и мажем с жълтък
17. Включваме на 150°С фурната и слагаме питката. Печем 25-30 минути или докато се зачерви.
Украсяваме с фондан.
Коментари
Публикуване на коментар