ТОРТА ОТ МЛЯКО С ОРИЗ
Погледнах и в интернет пространството имаше такива торти. Но като Тома Неверни отминах тази идея.
Преди месец мисля, че беше опитах торта от мляко с ориз у една приятелка по рецепта на Люси Евтимова. Тя не е любител сладкар, професионалист е и я беше приготвила добре. Но съпругът ми само опита и не пожела да си изяде докрай десерта, защото вътре имаше желатин, сметана и други допълнителни консумативи. А той е свикнал да яде мляко с ориз с добавка само на нишесте понякога.
Може би защото по-рано Милена Багалийска, ни показа нейният вариант само с мляко с ориз и нишесте и аз веднага я направих за едно гостуване и той от там знае за вкуса.
Тогава не стигна до снимки, а скоро Миленка пак показа тортата с мляко.
Чак сега успях да направя отново тортата на прекрасната Миленка вече на спокойствие, въпреки че токът ту спираше и идваше и в кухнята нямаше много видимост и някои снимки са мрачни. Но финалните станаха много добре.
Сутринта на закуска опитахме тортата и много ни хареса.
Съпругът също се изказа положително. "Ето това е хубава торта от мляко с ориз "
И така споделям рецептата, като благодаря на Миленка за чудесното и съдържание.
ПРОДУКТИ
За основата
200 гр.какаови бисквити
100 гр.краве масло
20 гр смляни бадеми
За пълнежа
150 г. ориз
200 мл.вода
6 с.л.захар/тук намалих захарта/
1,5 литра прясно мляко
4,5 ч.л.нишесте
1 пръчка канела
1/2 ампула ванилия
2 пак. ванилиева захар
И още
ацетатно фолио за стените на формата
канела за поръсване
шаблон за фигурата
ПРИГОТВЯНЕ
Бисквитите се смилат и към тях се прибавят смляните бадеми.
Коментари
Публикуване на коментар