ГАРНИРАНА МЕГА БИСКВИТА ЗА ОСМИ МАРТ
От своя страна нежният пол подготвя почерпка за всички в семейството, близки и любими хора.
Аз винаги съм намирала какво да почерпя за празника, но тази година реших да направя нещо специално.
Исках да е малко по обем и символично за празника.
Първоначално бях замислила това да е голяма целувка от белтъчен меренг, но после размислих с оглед на времето, а и се сетих ,че имам замразено маслено тесто и реших да направя голяма бисквитка под формата на осмица, гарнирана със сметана и украсена със захарни орнаменти.
В ливадата ни сега вече има и нежни виолетки и затова набрах и от тях.
Направих си шаблон и изрязах по нето тестото.
Украсих със захарни фигурки и такива от фондан и накрая подредих прекрасните виолетки.
Получи се красив и със сигурност вкусен сладкиш в навечерието на празника.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
За бисквитата
125 гр. брашно
60 гр.краве масло
60 гр.пудра захар
1 яйце
1/4 бакпулвер
1ч.л кисело мляко
1 ванилиева захар
1ч.л.канела
За гарниране
80 мл.течна сладка сметана
80 гр.маскарпоне
бял и червен фондан,захарни фигурки,
букетче свежи виолетки
ПРИГОТВЯНЕ
Брашното се пресява.
7. Изрязва се шаблон върху картон или хартия.
9. С тавата тестото се поставя в хладилника за 15 минути.
10. През това време фурната се загрява на 160°С. Бисквитата се пече 10 минути.
11. Оставя се в тавата до пълно охлаждане.
Разбива се още малко и се оставя настрана.
Всичко е готово.
Коментари
Публикуване на коментар