ГАРНИРАНА МЕГА БИСКВИТА ЗА ОСМИ МАРТ


Утвърждаван или отричан, 8 март от години е един от вълнуващите празници, на който момичетата и жените получават цветя и подаръци.
От своя страна нежният пол подготвя почерпка за всички в семейството, близки и любими хора.
Аз винаги съм намирала какво да почерпя за празника, но тази година реших да направя нещо специално.
Исках да е малко по обем и символично за празника.
Първоначално бях замислила това да е голяма целувка от белтъчен меренг, но после размислих с оглед на времето, а и се сетих ,че имам замразено маслено тесто и реших да направя голяма бисквитка под формата на осмица, гарнирана със сметана и украсена със захарни орнаменти. 
В ливадата ни сега вече има и нежни виолетки и затова набрах и от тях.
Направих си шаблон и изрязах по нето тестото.
Украсих със захарни фигурки и такива от фондан и накрая подредих прекрасните виолетки.
Получи се красив и със сигурност вкусен сладкиш в навечерието на празника.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

За бисквитата

125 гр. брашно
60 гр.краве масло
60 гр.пудра захар
1 яйце
1/4 бакпулвер
1ч.л кисело мляко
1 ванилиева захар
1ч.л.канела

За гарниране

80 мл.течна сладка сметана
80 гр.маскарпоне
бял и червен фондан,захарни фигурки,
букетче свежи виолетки

ПРИГОТВЯНЕ


1. Независимо ,че ползвах готово тесто от фризера, показвам как да се направи бисквитата.
Брашното се пресява.


2. Прибавя се пудрата захар.


3. Поставя се канелата и маслото,нарязано на кубчета.


4. От продуктите се правят трохи.


5. Прибавят се жълтъка и киселото мляко.


6. Омесва се гладко тесто,поставя се в хладилника за 20 минути.

 
7. Изрязва се шаблон върху картон или хартия.

8. Тестото се разточва и с помощта на шаблона се изрязва осмица.

9. С тавата тестото се поставя в хладилника за 15 минути.

10. През това време фурната се загрява на 160°С. Бисквитата се пече 10 минути.

11. Оставя се в тавата до пълно охлаждане.

 
12. За гарнирането сметаната се разбива и към нея се прибавя маскарпоне.
Разбива се още малко и се оставя настрана.


13. Изрязват се фигурките и буквичките.


14. Кремът се поставя в пош.

 
15. Спомощта на накрайник се шприцоват розички върху бисквитата.




16. Украсява се със фигурки. Поставят се и буквичките,с които се изписва март. Осмицата се подразбира.


17. Освежава се с виолетки от букетчето.
Всичко е готово.


18. От останалото тесто направих няколко кифлички с пълнеж,гарнирани с маргаритки от фондан.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации