СВИНСКА ПЪРЖОЛА СЪС СОС И ГЪБИ
Сега ми хрумна да направя изпечените на скара свински пържоли по-меки и крехки и реших,че трябва да са задушени.
Направих зеленчуков сос и задушени печурки.
За гарниране използвах поотделно сварен ориз,киноа и червена леща.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
Свински вратни пържоли 2 бр.
За соса
4 глави лук
350 гр.печурки
2 моркова
1 малка ябълка
пъщърнак 1 корен
1 сиврия.
50 мл.червено вино
2 ч.ч. вода
сол
40 гр. краве масло
За гарниране
1/2 ч.ч. ориз*
1/2 ч.ч. киноа
1/2 ч.ч.червена леща
40 гр краве масло/отделно от това за соса/
черен пипер
сол
1 с.л.обикновен и пушен червен пипер
Лимонов сок
копър
4 ч.ч.вода
* 1ч.ч.= 200мл.
ПРИГОТВЯНЕ
Добавя се и другата чаша вода.
7. Оризът се сварява в подсолената вода и се поставя в гевгир. Изплаква се със студена вода и се овкусява с 20 гр. масло и малко сол. Поръсва се с черен пипер.
9.Поставят се в подсолената вода и се варят 10 минути. Прецеждат се и се овкусяват с масло,лимонов сок и сол. Прибавя се и копър.
11. Пържолите се поставят в чиниите двете пържоли,съответните гарнитури и се залива със соса. Поставят се и задушените печурки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар