МАСЛЕНИ СЛАДКИ СЪРЧИЦА
Затова сега предвидих тестото да е по-стабилно и добре изпечено.
Реших да направя два варианта. Единият с панделка от края и другите без панделка ,но красиво гарнирани с поръска.
Този път не съм снимала направата на тестото изрязването и готовите сладки в тавата.
Снимах само глазурата,поръската и крайният резултат.
Получиха се чудесни сладки и оценката им бе положително емоционална и вербална.
Оставих си около 10 сладки и само тях снимах. Времето ми беше ограничено и аз притеснена. Все пак трябваше да направя 80 сладки. Аз направих 90 такива.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ за една доза
250 гр.брашно
100гр.краве масло
120 гр.пудра захар
1 яйце
1с.л.кисело мляко
1/2ч.л.бакпулвер
Глазура
200 гр.пудра захар
2 с.л.лимонов сок
2 с.л.течност/вода или прясно мляко/
аромати
Поръска
ПРИГОТВЯНЕ
1. Брашното пудрата захар и бакпулверът се смесват. Прибавя се маслото и се правят маслени трохи.
2. Прибавят се яйцето и киселото мляко,ароматите и се омесва гладко тесто.
3. Поставя се в 2 плика и престоява в хладилника 30 минути.
4. Разточва се тънка кора,но не прекалено тънка и се изрязват сърчица.
5. На половината от тях се правят отвори. Използвах капачка от тубичка.
6. Сладките се поставят в тави. Първата тава се слага в хладилника за 10 минути. През това време фурната се загрява на 160°С.
7. Така се процедира и с другите тави. Сладките се пекат 8 минути и се оставят да се охладят.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар