БЕЗГЛУТЕНОВ ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ


Един много лесен и при това по-здравословен сладкиш,който приготвих за гостуване при приятелка и при това най-добрата. Винаги с удоволствие си гостуваме с  прекрасните Гевето и  Георги. Те са ни не само добри приятели но и опора в различни житейски ситуации.
Направих този сладкиш с огромно удоволствие.




А те се бяха приготвили с красива и много вкусна трапеза в прекрасният им дом.


Направих сладкиша с  домашните ни ябълки,които и таза година ни дариха с обилни плодове

Споделям рецептата.


ПРОДУКТИ 

3 едри ябълки

80 гр . краве масло

20 мл. олио

100 гр. кисело мляко

180 гр смляни овесени ядки

40 гр. смляни бадемови ядки

100 гр едро смляни орехи

100 гр стафиди

3 яйца

1 бакпулвер

аромати

За ганаша

150 гр. черен шоколад

150 гр. течна сметана

За гарниране

40 гр бял шоколад разтопен на водна баня

фонданови фигурки

ПРИГОТВЯНЕ 





1. Ябълките се обелват и нарязват на парчета.



2. Стафидите се накисват за 10 минути в гореща вода. Отцеждат се и се заливат с ромова есенция.
Прибавят се към ябълките.


3. Яйцата,мазнината и киселото мляко с бакпулвера се блендират.

4. Овесените ядки,бадемовите се прибавят към ябълките.

5. Слагат се течните съставки и орехите. Разбърква се.

6. Сместа се разпределя във формата върху хартия за печене.


7. Пече се 25 минути на 170°©

8. След като се охлади се залива с шоколадовия ганаш/ в горещата сметана се разтваря начупеният шоколад./

9. Сладкишът се гарнира .



10. Готов е за опаковане.



ДОБЪР АПЕТИТ

Коментари

  1. Мила Ваня, сладкиша е много вкусен и разбира се здравословен. Пробвайте го, няма да съжалявате!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Гевенце! Радвам се,че ви е харесал. Това е любимият ни сладкиш.
    Прегръщам те!🥰💕🥰💕🥰💕

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации