БЕЗГЛУТЕНОВ ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ
Един много лесен и при това по-здравословен сладкиш,който приготвих за гостуване при приятелка и при това най-добрата. Винаги с удоволствие си гостуваме с прекрасните Гевето и Георги. Те са ни не само добри приятели но и опора в различни житейски ситуации.
Направих този сладкиш с огромно удоволствие.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
3 едри ябълки
80 гр . краве масло
20 мл. олио
100 гр. кисело мляко
180 гр смляни овесени ядки
40 гр. смляни бадемови ядки
100 гр едро смляни орехи
100 гр стафиди
3 яйца
1 бакпулвер
аромати
За ганаша
150 гр. черен шоколад
150 гр. течна сметана
За гарниране
40 гр бял шоколад разтопен на водна баня
фонданови фигурки
ПРИГОТВЯНЕ
Прибавят се към ябълките.
4. Овесените ядки,бадемовите се прибавят към ябълките.
5. Слагат се течните съставки и орехите. Разбърква се.
6. Сместа се разпределя във формата върху хартия за печене.
8. След като се охлади се залива с шоколадовия ганаш/ в горещата сметана се разтваря начупеният шоколад./
10. Готов е за опаковане.
9. Сладкишът се гарнира .











Мила Ваня, сладкиша е много вкусен и разбира се здравословен. Пробвайте го, няма да съжалявате!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Гевенце! Радвам се,че ви е харесал. Това е любимият ни сладкиш.
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!🥰💕🥰💕🥰💕