ВИШНЕВ СЛАДКИШ



Този, толкова лесен за приготвяне и много вкусен десерт, носи наименованието" Вишнев сладкиш".Той е родствен с популярната торта "Манастирска изба", която се среща в много варианти. Тя се приготвя с пресни или замразени вишни. Но аз реших да приготвя тортата като сладкиш и то извън сезона на вишните.Реших да използвам сладко от вишни.Адаптирах изделието, количествено и в съдържателен аспект , към вкусовете на   нашето семейство.




Получи се много   вкусен и външно добре изглеждащ десерт. Може би около някой празник ще го превърна в торта,която ще обмисля допълнително. И така в този вид, сладкишът си заслужава да се опита.
За приготвянето на Вишнев сладкиш са необходими следните 

Продукти

За тестото

350-400 гр. брашно; 200гр. масло;1 ч. ч. кисело мляко 1 ч.л.   бакпулвер. Презентираният модел на сладкиша е направен с 1/2 от необходимите продукти.

За плънката 

Сладко от вишни; наситнени орехови ядки

Приготвяне

Маслото се нарязва на кубчета и се прибавя към брашното. Омесват се трохи,които се превръщат в хомогенна смес ,след прибавяне на млякото, постепенно към тестото. Омесеното тесто се оформя на 4 топки,които се покриват с фолио и се поставят в хладилника, за да се стегнат до подготовката на плънката. Охладеното тесто се изважда от хладилника и всяка топка се разточва на правоъгълник с дебелина- 5мм. Ширината на всяка лента е 8 см., а дължината 16 см.
Сладкото се слага в средата на лентата ,а отгоре се ръсят ядките.Кората не се навива, а двата края на тестото се събират и прищипват добре. Тавата се облепва с хартия за печене и всяко офорено руло се поставя като се навива като баница.Пече се около 20 мин. в загрята фурна на 170°С.
От останалото тесто /от изрязаните  ленти/ , оформих сладки и оползотворих и останалата плънка.


Ако идеята да направите този сладкиш ви допадне то: Добър апетит!

     Източник:http://irigen.ru/culinary/baking/pirog-vishnevaya-ulitka/

Коментари

  1. Правя вече 3пъти този сладкиш.Вкусотия. За кафе особено.Благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. Искам да попитам дали може да се използва смокиново сладко?

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за доверието! Сладкишът е лек и да изпълнение и за консумация. Радвам се,че Ви се е получил добре.Проектирала съм да направя и торта от същото тесто.

    ОтговорИзтриване
  4. Плънката може да е с различни сладка.Може и със смокиново сладко.Даже ще бъде много ароматно.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря !Наистина страхотен сладкиш.Може да издържи дълго и колкото повече стои ,толкова по-мек и вкусен става.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации