ПИТКА"КОЛЕДНО ДЪРВО"




За Коледа се приготвят много кулинарни специалитети.Коледното дърво се среща в различни варианти.Правила съм някои от тях.Но преди време в Интернет пространството се появи модел на коледно дърво от топчета. Не си спомням точно от къде,но този модел реших да адаптирам и направя за Коледа. Още повече ,че е много лесно и бързо. С готово тесто за пица е за предпочитане, защото не се губи време и става сполучливо. 
За да се получи фигурата с нежни и не толкова разляти топчета,тестото трябва да е студено и да не се чака много да втасва след като се направи.Това е много важно условие. 
За да се направи тази толкова вкусна и ароматна питка са необходими следните

Продукти

1 пакет замразено тесто да пица/взимам от Кауфланд/; 200гр сирене; 1 яйце ;2-3 л.песто;30 гр.  Масло; 100гр. кашкавал; 
клончета копър.

Приготвяне

Тестото се размразява и се нарязва на квадратчета. Сиренето се смесва с белтъка и се разпределя между квадратите. От квадратите се оформят топчета, които се подреждат като коледно дърво върху тава ,покрита с хартия за печене Тестото престоява 15м. Намазва се с жълтъка от яйцето и се пече в загрята на 200°C ,около 20-25 м.
След като се извади се намазва с масло, и песто и се поръсва с рендосания кашкавал. Отгоре се украсява с клончета копър.
 Добър апетит!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации