КОЗУНАЧЕТА В ЯЙЧНА ЧЕРУПКА


В навечерието на Великден се изразходваха много яйца. Хвърляйки поредните черупки ми хрумна да направя нещо с тях. Докато обмислях какво да направя , събрах известно количество черупки и оставаше да реша какво до приготвя в тях.  
Спомних си , че виждах при Йоли Делибозова интересни кексчета,но в навечерието на Великден беше подходящо да направя козуначета в яйчни черупки.
За направата на тези интересни, даже забавни козуначета не е нужна специална рецепта. Може да се избере една от рецептите за козунак и се намали дозата. Аз избрах рецептата за кармелизиран козунак  Лесен , бърз и много вкусен сладкиш. Половината от дозата ми беше достатъчна.
Получиха се много красиви сладки в естествени подстаменти. 


Подходящи са за десерт , който ще има специално място на великденската трапеза. Може да се опаковат и като подаръци за Великден.
За да се направят тези доста впечатляващи сладкиши са необходими следните

ПРОДУКТИ

За тестото
Може да прочетете тук

За украса на козуначетата

200мл. течна  сметана
2с.л. пудра захар

За поръска
Захарни фигурки или други консумативи

ПРИГОТВЯНЕ


Черупките се изплакват обилно с вода.Подмазват се с олио. Всяко рулце се пъха в отвора на черупката и се притиска внимателно ,за да се разпредели равномерно.


Готовите черупки с тесто се поставят в
картонени прегради за яйца, като тестото не се пълни догоре , а на 3/4 от височината на черупката. Пече се 20 минути в загрята на 180°C  фурна.


След като се охладят се украсяват с разбита сметана, в която в процеса на разбиване е поставена захарта.
                     

 Декорира се с приготвената поръска.



ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации