БЪРКАНИ ТУТМАНИЧЕТА СЪС СИРЕНЕ


Рецептата за тези бързи и лесни тутманичета дължа на моята приятелка Феня Георгиева, от кулинарните групи. Единствената разлика е,че  Фени ги беше направила в тавичка като голям тутманик. Добавих и повече масло.

ПРОДУКТИ

2 ч.ч. прясно мляко*
1яйце и 1 белтък
60 гр. разтопено масло 
40 гр. твърдо масло
20 гр.прясна мая
1с.л. захар
 1 ч.л. сол
450 гр. брашно
300 гр. сирене

За намазване 
1 жълтък

За поръсване
сусам и нигела

* 1чаена чаша = 200 мл.

ПРИГОТВЯНЕ

 Маята се разтваря с млякото и захарта.


Вторият жълтък се отделя за намазване.


Останалото се разбива.


Прибавя се разтопеното масло и течната смес с маята.


Постепенно се добавя и пресятото брашно.


Разбърква се с приставките на мексера за тесто.


Накрая се прибавя и нароненото сирене.


Гнездата на формата се намазват с масло.





Сместа се разпределя.  Оставащото тесто се поставя във формички от алуминиево фолио.


Във всяко гнездо се добавя по 1 късче масло.


Оставя се да втаса. Всяко тутманиче се намазва с жълтък и се поръсва със сусам и нигела.


Пече се в загрята фурна на 200°С около 20 минути.





ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации