ХУМУС ОТ БЯЛ БОБ И ПАТЛАДЖАН


Класическият хумус се приготвя с нахут, но аз вече за втори път правя хумус с бял боб. Този път реших да съчетая тази толкова вкусна разядка с патладжан. До сега съм консумирала най-много хумус с патладжан, но фабрично производство. 
Сега реших да опитам да направя домашен. Хареса ми хумусът с бял боб и затова и този път заложих на него.
Получи се интересна и много вкусна разядка.
Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ

220 гр.зрял боб
1 морков 
зелени подправки/магданоз и джоджан/
1/2 кубче зеленчуков бульон
1 голям патладжан изпечен във фурната
1ч.л.сусамов тахан
1 ч.л.песто
2 ч.л.пюре от Лютивка
щипка черен пипер
2 кубчета лед
2 с.л.зехтин
парче лимон
2 скилидки чесън

ПРИГОТВЯНЕ

Бобът и морковът, нарязан на колелца, се сваряват заедно със зеленчуковия бульон.


Слага се в блендъра. Прибавят се зелените подправки,чесънът и кубчетата лед.


Смила се за кратко и се прибавя изпеченият и нарязан на парчета патладжан. Отново се блендира.


Добавят се таханът, пестото, пюрето и зехтинът. 


Отново се блендира.


Нашата разядка е готова. Слага се черният пипер и се добавя лимона.


 Може да се консумира с питки от лимец или с каквото пожелаем.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации