ПИЛЕШКО С ОРИЗ,ГРАХ И КАРТОФИ


Едно интересно хрумване за ястие, което много се хареса. 

Комбинацията на зеленчуците не е странна. 

Приемлиево е да се съчетават грах и картофи. Ако се прибави и ориз се получава впечатляваща еклектика.

И всичко това добре се съчетава с пилешко месо.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

300 гр. печено  и разфасовано   пилешко месо

1/4ч.ч. ориз

голям картоф

200 гр.грах от консерва

3 пасирани домати

1 розичка броколи

Връзка магданоз

няколко листчета лапад,нящолко стрърка коприва и кервиз,връзка джоджан.

1 кубче пилешки бульон

2с.л.зехтин

20 гр.краве масло

1 гл.кромид

1 голям морков

1с.л.червен пипер

3ч.ч.вода

сухи подправки черен пипер,кимион,сминдух,ветета

Мерителна чаша 200 мл.


ПРИГОТВЯНЕ


Зеленчуците без зелените подправки се задушават в зехтина. Прибавя се оризът и се задушава още 3 мин заедно с маслото. Добавят се пасираните домати. Посолява се с вегетата. Накрая се слага и червеният пипер.Сваля се от котлона и се прибавят зелените и сухи подправки,нарязаните картофи и граха. Всичко се разбърква и се подрежда месото.


 Водата се слага да заври с пилешкия бульон и се излива върху останалата смес. 



Пече се на 200 °С около 20 минути.



 

Коментари

Популярни публикации