ПЪЛНЕНИ ЦЕЛУВКИ С МЕНТОВ КРЕМ,ШОКОЛАД И БОРОВИНКИ




 Много модерни сякаш са напоследък тортите Павлова. Всяко нещо направено с белтъчен меренг се нарича торта или сладкиш Павлова. Преди време тези сладки изкушения се наричаха целувки или целувчени торти.

Не че и аз не съм правила изделия Павлова, както тази торта -цифра  с мартенички.
Сега  реших тортичките, които направих да се наричат целувки.


ПРОДУКТИ


3 белтъка от големи яйца
190 гр.пудра захар
10 гр. ванилиева захар
3 ч.л. нишесте
2 ч.л.лимонов сок

За пълнежа

200 мл.течна сметана
125 гр.маскарпоне
2 ч.л.мед
3 с.л.екстрат от смляна мента
щипка зелена боя за сладки
шоколадови пръчици

За гарниране 

боровинки и листчета мента


ПРИГОТВЯНЕ


Най-напред приготвяме крема за пълнежа на целувките.
Сметаната  се разбива до твърди връхчета. Крем-сиренето/Маскарпоне/
се разбърква с меда и се прибавя към сметаната. Разбива се отново. Прибавя се екстракта от мента и боята. Разбърква се добре.

За приготвяне на целувките /разбиване на белтъците и печенето може да видите тук  


Целувките са изпечени вечерта. Сутринта се издълбават внимателно и се поставят боровинки.
 

Пълнят се с крем.


Поставя се по една боровинка.


Отново се слага крем и се поръсва с шоколадови пръчици.


Отгоре се шприцова още крем и се гарнира с боровинки и листчета мента.




Консумират се с чай или кафе.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации