КРЕМ СУПА ОТ ЛЕЩА , ГАРНИРАНА С ПЕСТО И КРУТОНИ
Една изключително лесна и много вкусна крем супа. В сезона на започващото зеленчуково изобилие, тази вкусотия може да се постави в колекция Любими ястия.
Продукти
200гр. Леща без люспи
1 глава кромид
2 стръка зелен лук
2 морова
1ч.л сол
Кубче зеленчуков бульон
За гарниране
крутони от 3 филии хляб за тост
подправки по желание
краве масло- 25 грама
по 1 с.л. на порция заквасена сметана
3 с.л. песто
Приготвяне
Както се вижда на изображението , всички зеленчуци се измиват и нарязват на едро. Лещата се измива и прибавя към продуктите.
Добавя се вода , която трябва да облее продуктите.оставя се и кубче бульон и солта. Вари се до готовност на продуктите.
Когато сместта се поохлади се пасира в блендър и се овкусява с краве масло. Пестото се поставя преди сервиране. /Най удобно е да се отдели част от супата и към нея да се прибави песто. Получават се 2 смеси,които се подреждат по желание/
Накрая се гарнира с крутони те, които приготвям като препечените в тостер филийки се разрязват на малки кубчета. Последните се овкусяват с подправките , към които е прибавено краве масло. Добавя се и сметаната.
Накрая супата се поръсва с магданоз във всяка порция
Поднася се с допълнителни крутони и подправки по желание.
Подправя се
и с резен лимон или лайм.
Ако вече направихте тази крем супа с песто и крутони то:
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар