ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ДОМАТЕН СОС
Печени чушки с доматен сос се правят в много региони на България.
Това е лятно ястие, което приготвяше моята баба по майчина линия в Северна България. Майка ми също го правеше редовно. Това ястие присъства и в кухнята на сестра ми.
За съжаление в югозападния регион на станата не е познато. И също за съжаление е предпочитано само от нас с дъщеря ми. Но въпреки това го правя винаги когато имам свободно време. Споделям го с удоволствие.
ПРОДУКТИ
За една порция
5-6 червени или зелени чушки
1/4ч.л. сол
2с.л.зехтин или олио
доматен сос
1/2глава чесън
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Чушките в условията на апартамента се пекат по нетрадиционен начин. Тази техника може да се види тук .
Чушките се приготвят.
Обелват се.
Разледелят се на порции. Могат да се добавят и люти чушлета. Слага се зехтина или олиото и солта.
Сварява се доматеният сос. Неговото приготвяне може да се види тук .
Чушките се заливат със соса и се овкусяват с чесън и магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар