ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ДОМАТЕН СОС


Печени чушки с доматен сос се правят в много региони на България.
Това е лятно ястие, което приготвяше моята баба по майчина линия в Северна България. Майка ми също го правеше редовно. Това ястие присъства и в кухнята на сестра ми. 
За съжаление в югозападния регион на станата не е познато. И  също за съжаление е предпочитано само от нас с дъщеря ми. Но въпреки това го правя винаги когато имам свободно време. Споделям го с удоволствие.

ПРОДУКТИ

За една порция

5-6 червени или зелени чушки
1/4ч.л. сол
2с.л.зехтин или олио
доматен сос
1/2глава чесън
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ


Чушките в условията на апартамента се пекат по нетрадиционен начин. Тази техника може  да се види тук .


Чушките се приготвят.


Обелват се.


Разледелят се на порции. Могат да се добавят и люти чушлета. Слага  се зехтина или олиото и солта.


Сварява се доматеният сос. Неговото приготвяне може да се види тук .
Чушките се заливат със соса и се овкусяват с чесън и магданоз.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации