ГЮВЕЧ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПИЛЕШКО МЕСО




Любимият ни гювеч,но в различен вариант. Много обичам бамя във всякакви ястия,но рядко я приготвям. Сега реших да направя много богат на зеленчуци гювеч с пилешко месо.

ПРОДУКТИ

 800 гр. пилешко филе
400 гр.картофи
200 гр.чушки
250гр. грах 
200 гр. бамя
300 гр. зелен фасул 
2 моркова
2 глави кромид 
2 с.л сушени домати
2 с.л. сушени зеленчуци
2 с.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
1ч.л чубрица
 1ч.л.черен пипер
1 вр.  магданоз
4-5 листа дафинов лист
1 кубче пилешки бульон
1с.л. вегета
3с.л. слънчогледово олио
2 литра вода

ПРИГОТВЯНЕ

Лукът, морковите и чушките се нарязват.


Най-напред се задушават морковите и чушките в малко вода и олиото.


Прибавя се лука. Зеленчуците се прехвърлят в тава за печене.


Сухите домати също се добавят.



Картофите се обелват, нарязвят и добавят.


Слагат се предварително свареният зелен фасул и грах.


Добавят се и сушените зеленчуци.


Брашното се препича на сух тиган и се прибавя към продуктите.


Добавя се червеният пипер и доматеното пюре. Разбърква се. Прибавят се и подправките.


Подрежда се нарязаното месо.


Водата  се кипва и налива в тавата с ястието. Отгоре се подрежда бамята.


Слагат се и дафиновите листа.


Ястието се пече в загрята на максимална степен фурна около 30 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации