ГЮВЕЧ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПИЛЕШКО МЕСО
Любимият ни гювеч,но в различен вариант. Много обичам бамя във всякакви ястия,но рядко я приготвям. Сега реших да направя много богат на зеленчуци гювеч с пилешко месо.
ПРОДУКТИ
800 гр. пилешко филе
400 гр.картофи
200 гр.чушки
250гр. грах
200 гр. бамя
300 гр. зелен фасул
2 моркова
2 глави кромид
2 с.л сушени домати
2 с.л. сушени зеленчуци
2 с.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
1ч.л чубрица
1ч.л.черен пипер
1 вр. магданоз
4-5 листа дафинов лист
1 кубче пилешки бульон
1с.л. вегета
3с.л. слънчогледово олио
2 литра вода
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът, морковите и чушките се нарязват.
Най-напред се задушават морковите и чушките в малко вода и олиото.
Прибавя се лука. Зеленчуците се прехвърлят в тава за печене.
Сухите домати също се добавят.
Картофите се обелват, нарязвят и добавят.
Слагат се предварително свареният зелен фасул и грах.
Добавят се и сушените зеленчуци.
Брашното се препича на сух тиган и се прибавя към продуктите.
Добавя се червеният пипер и доматеното пюре. Разбърква се. Прибавят се и подправките.
Подрежда се нарязаното месо.
Водата се кипва и налива в тавата с ястието. Отгоре се подрежда бамята.
Слагат се и дафиновите листа.
Ястието се пече в загрята на максимална степен фурна около 30 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар