ВАРЕН ОРИЗ ЗА ГАРНИРАНЕ НА ЯСТИЯ


Не е толкова сложно да се свари ориз за гарнитура или за десерти. Не са много случаите,но все пак може да се използва и като плънка.
Може би изглежда много просто да се свари ориз. Какво пък толкова? !
Но все пак е важно при варенето или като ке поднася , оризът да не бъде вгленен. А това можь много лесно да се получи , ако оризът се свари и се остави да се охлади. Ьможе да стане на тестена топка. 
Затова предлагам  една много лесна технологияь на приготвяне на ориз.

ПРОДУКТИ

200 гр. ориз
1/2нарязан на ситно морков
1 литър вода
1ч.л.вегета
1с.л разтопено масло.

ПРИГОТВЯНЕ


Оризът се измива и прибавя към врящата вода. Слагат се и морковите. Слез 20 минути водата се отцежда и оризът се поставя в гивгир. Отмива се няколко пъти от скорбялата съдържаща се в ориза. Така зърната се оформят цели,без да се залепят едно за друго.
Овкусва се и се добавя маслото.


Когато се оформи с лъжица за сладолед или в чаша, предварително намокрена,зърната остават цели и вкусът е по-добър.



С ориза се гарнират ястия или се използва за гарнитура.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации