ПЕЧЕНИ КАРТОФКИ,НЕ ПЪРЖЕНИ
Пържените картофи са по-предпочитани. Вкусни и с чудесен външен вид. Така си мислех, докато не попаднах на вкусните печени картофки на Стефка Георгиева-администатор на кулинарната група"Уверени в кухнята" Благодаря ти Стефи!
ПРОДУКТИ
1 кг. картофи
50 мл. олио
50 гр. краве масло
1ч.л.сол 1 с.л.червен пипер
алуминиево фолио
ПРИГОТВЯНЕ
Тавата се покрива с алуминиево фолио. Там ще се поставят каптофите.
Картофите се обелват и се нарязват на шайби, а след това на жулиени.
Нарязаните картофи се измиват с 3-4 води,за да се отдели скорбялата от картофите.
Поставят се в гевгир,за да се отцедят.
Посоляват се и се слага червеният пипер.
Поставят се в тавата и се омасляват с олиото,така ,че да се омазни всяко картофче. Слагат се в загрята на максимална степен,фурна. Пекат се 40 минути.
Маслото се нарязва на късчетата и се прибавя в тавата. Разбърква се и от топлината на картофите се разтопява.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар