ОРДЬОВЪР В БУТЕР КУПА


Да се направи ордьовър в красива чиния е нещо обичайно. Но ако си представим,че този подстамент е от тесто вече се получава нещо много интересно.




Правила съм различни изделия от бутер тесто като подстаменти за аранжиране на редица кулинарни продукти. Това са салати или различни мезета.  



Този път бутер формичката ми е под формата на сърце и в нея са сложени различни вкусотии- салам,луканка,кашкавал,сирене,маслини и бейби царевици.

Ето как се прави.


ПРОДУКТИ

1 лист охладено бутер тесто

наситнени бадеми и орехи

1 яйце


ПРИГОТВЯНЕ


 

С шаблон се изрязва сърце от тестото. Пренася се в тава върху хартия за печене.

Изрязват се ленти и с тях се обточват краищата на сърцето като се залепват с разбит белтък.

Отгоре лентичките се мажат с жълтък и се поръсват с орехи и бадеми. Средата на тестеното сърце се надупчва с вилица.

Изделието се слага в загрята на 200°С фурна и се пече 20 минути.

След като се охлади в образувалата се купичка при печенето се подреждат различни мезета.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации