ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ


Обичайно пълня сурови чушки със сирене обикновено през лятото. 

Преди няколко дни моята фейсбук приятелка от кулинарната ми група Пепи/Penca Giаniоtti/ни показа пълнени червени  чушки със сирене и кашкавал.

Видя ми се много вкусен деликатес и го направих. Сега през зимата трудно се намират прясни зеленчуци и затова напълних само три чушки. 

Стана много вкусно лакомство,което хапнах с удоволствие. Съпругът ми не обича подобен род пълнени чушки и всичко беше за мен.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

3 червени чушки

100 гр. кашкавал 2

200 гр. сирене

3 бр.зелен лук

3 яйца

3 с.л. олио


ПРИГОТВЯНЕ



От горната част на всяка чушка се изрязва една пластинка.



Приготвя се плънката като се настъргва кашкавала. Лукът и част от отрязаните пластинки чушки се нарязват и прибавят към кашкавала.



Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя към сместа.



Накрая се  слагат яйцата и се разбърква.


Пълнят се чушките със сместа. Слагат се в тавичка, в която се прибавя и олиото. Пече се на 200°С около 30 мин.

ДОБЪР АПЕТИТ!



 

Коментари

Популярни публикации