ТИКВЕНИК С ОРЕХИ
Обикновено правя тиквеника с кексово тесто и така изделието става по-обемно.
Наскоро обаче видях в едно от клипчетата на Валентина Гаспариян- Донева много лесен и вкусен начин за направа за тиквеника.
Според нейната рецепта тиквата и ядките не се смесват. Така баницата става по-хрупкава и много вкусна.
Доверих се на нейната рецепта и приготвих малко по-различен тиквеник
Все пак следващият път ще прибавя и кексово тесто. Така баницата ще бъде по-обемна и още по-вкусна.
ПРОДУКТИ
500 гр. кори за баница
600 гр.тиква
300 гр. орехи
40гр. краве масло
150 гр. галета от бисквити
5 с.л.захар
1/2 ч.л.канела
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Тиквата се настъргва. Аз използвах блендъра. Оставя се настрана.
Коментари
Публикуване на коментар