КРЕМ СУПА ОТ ЗЕЛЕ,ГРАХ,МОРКОВИ И КАРТОФИ
Много често правейки едно ястие и ако то не се изяде може да се трансформира в подобно, но с коренно различна визия. Това се случи и с моят борш,който бях приготвила за обяд. В него бях поставила различни зеленчуци типични за борша.
Това бяха лук,зеле,моркови ,грах,картофи, корени от пъщърнак,целина и съвсем малко хрян.
На другия ден реших до трансформирам борша, който въпреки че беше много вкусен ,в нещо различно - крем супа.
Получи се много вкусно ястие ,но вече с нова визия.
ПРОДУКТИ
1 глава кромид
200 гр зеле
3 моркова
1 голям картоф
250 гр. грах
1 корен пъщърнак
1 корен целина
1 малко късче хрян
1 с.л. вегета
1 зеленчуков бульон
2л вода
3 с.л.зехтин
За гарниране на крем супата
3 филийки типов хляб
20 гр. краве масло
риган ,чубрица,сминдух
1/2 ч.л.вегета
ПРИГОТВЯНЕ
Най-напред се приготвят крутони от хляба.
Филийките се препичат на тостер. Нарязват се на кубчета и се овкусяват с разтопеното масло и подправките.
Оставят се настрана.
Изключително вкусно! 💗
ОтговорИзтриване