ЖЕЛИРАНО МЕСО ОТ ЯРЕБИЦА
Продуктите за желиране са предимно варени и са запазили вкусовите си качества.
Този път искам да ви покажа и желиране на месо от дивеч. Избрах яребица,защото е птица с доста ценно месо. И разбира се много вкусна.
ПРОДУКТИ
Филе от яребица
100 гр бекон
1 кисела краставичка
сол и черен пипер
За желето
180 мл. бульон от яребицага
2 ч.л.желатин
За гарниране
Кръгчета сварено яйце
1 резен кисела краставичка
1 стръкче магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Филето се сварява с малко сол и черен пипер.
На дъното на формичката се подрежда гарнитурата. Лицевата страна на гарниращите елементи трябва да е от към стената на съда т.е. огледално обърнати. Месото се овкусява със сол и черен пипер.
Върху гарнитурата се поставят парченца от филето от яребицата. Следва ред от киселата краставичка.
В средата на формата се поставят парчета от бекон. Най-отгоре се подреждат отново късчета от месото.
Желатинът се разтваря в бульона до разтопяването му. Във формата се слага част от желиращият се бульон. Формичката се слата в хладилника. След 10 минути се излива и останалият бульон.
Формата се слага отново в хладилника.
На другия ден желираният деликатес се обръща внимателно в чиния.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар