СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС И МАСЛИНИ
Затова се появила необходимостта, да се измисли начин, с който да се запазва за по-дълго време брашното.
Откритието скоро било направено: хората намерили нов начин за запазване на брашното. Започнали да го смесват с вода и го правели на тесто, а след това го режели на тънки ивици и го слагали на слънце, за да
изсъхне.
Вече изсушените ивици можели да бъдат запазени за цяла година. Това откритие позволява на пастата да стане изключително популярна в Италия – евтина, запазва се дълго време, следователно може да се транспортира на големи разстояния, лесна за приготвяне.
Днес пастата се приготвя по различни начини. Има и традиционни класически рецепти.
Често се правят и интерпретации,което разгневява тези, които имат ясна представа каква трябва да бъде класическата рецепта.
Аз приготвям спагети в различни варианти.
Любима ни е пастата с доматен сос.
Моята рецепта не е съобразена с традициозната, но винаги става вкусно и апетитно ястие.
ПРОДУКТИ
500 гр.спагети
200 гр. пармезан
350 гр . доматено пюре
2 гл.кромид лук
250 гр пушено филе
100 гр.бекон
150 гр. нарязани на ситно маслини
3 с.л. зехтин
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва и задушава в зехтина.
Прибавя се шунката и беконът нарязани на дребно.
Запържват се кратко. Добавят се доматеният сос и маслините. При нужда се добавя и 1/2 ч.ч. вода. Сосът се оставя да заври и се вари 10 минути.
Спагетите се сваряват в подсолена вода за 8 минути.
Овкусяват се със соса. Отгоре се добавя и пармезана.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар