БЮРЕК СЪС СИРЕНЕ И ЯЙЦА


Като вид и начин на приготвяне бюрекът и баницата много си приличат. Могат лесно да бъдат намерени във почти всяка пекарна, баничарница, а също така и в големите вериги магазини, където видовете баница и бюрек са много.

Разликата е, че бюрекът е традиционно турско ястие, като бюрекът може да бъде приготвен от точени кори или така наречените "къпани" кори, като най-често плънката е сирене.

Бюрекът, който  приготвих е от турски кори и въпреки,че бяха доста престояли се получи много добро тестено изделие.

ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница /500гр/
1/2 ч.ч. олио

За плънката

4 яйца
100 гр.разтопено краве масло
200 гр.кисело мляко
50 гр. брашно/3 с.л.с връх/
300 гр.сирене
10 гр.бакпулвер

За заливката

2 яйца
200 мл.газирана вода

ПРИГОТВЯНЕ




Най-напред се приготвя плънката. 
Яйцата се разбиват.


Прибавя се маслото.


Слага се и киселото мляко.


Добавя се брашното смесено с бакпулвера.


Накрая се слага и сиренето.



Разбърква се.


Слага се първата кора и се намазва с олио. Краищата на кората са извън тавата. Поставят се по същия начин втората и трета кора.


След третата кора се слага плънка. Така се процедира до свършване на корите. Оставя се 1 кора


Краищата на корите се прибират в тавата.


Останалата плънка се слага равномерно отгоре. Покрива се с последната кора като краищата се подгъват отдолу..


Бюрекът се нарязва на квадрати и се залива с газираната вода и яйцата,които се смесват.


Пече се на 200 °С около 35 минути.



ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации