БЮРЕК СЪС СИРЕНЕ И ЯЙЦА
Като вид и начин на приготвяне бюрекът и баницата много си приличат. Могат лесно да бъдат намерени във почти всяка пекарна, баничарница, а също така и в големите вериги магазини, където видовете баница и бюрек са много.
Разликата е, че бюрекът е традиционно турско ястие, като бюрекът може да бъде приготвен от точени кори или така наречените "къпани" кори, като най-често плънката е сирене.
Бюрекът, който приготвих е от турски кори и въпреки,че бяха доста престояли се получи много добро тестено изделие.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница /500гр/
1/2 ч.ч. олио
За плънката
4 яйца
100 гр.разтопено краве масло
200 гр.кисело мляко
50 гр. брашно/3 с.л.с връх/
300 гр.сирене
10 гр.бакпулвер
За заливката
2 яйца
200 мл.газирана вода
ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват.
Коментари
Публикуване на коментар