РИБНА САЛАТА В ОМЛЕТ


Понякога сме затруднени какво да сготвим набързо. Ако имаме  някаква консерва може да я сложим в омлет.

Това може да се приготви и като предястие,с което да изненадаме нашите гости.  

Не отнема много време и ще ни представи добре.

Наскоро ми се наложи да направя нещо набързо. Имах консерва със салата Мексикана с   риба тон. Приготвих омлет и аранжирах в него салатата.

ПРОДУКТИ

За омлета

1 яйце

50 гр. сирене

1с.л.зехтин

Рибна консерва

ПРИГОТВЯНЕ



Най-напред се приготвя омлета. Разбива се яйцето и се прибавя сиренето,настъргано на ренде. Може да се сложат и задушени пера от лук.

Изпържва се в сгорещен тиган, в който е поставен зехтинът.

За да оформим омлета като купичка или чинийка го разполагаме в купичка. Той се накъдря по този начин.

 Ако тавичката, в която пържим омлета ни е с по-голям диаметър се използва по-голяма купичка. В средата се слага нещо. Може предмет. Аз съм сложила репичка. Това се прави,за да не се движи омлета в купичката. 

Поставя се в загрята фурна и се пече на 200 °С около 10 минути. 


Омлета се запича и приема формата на купичката.

В него се слага от рибната салата и се гарнира със зеленчуци.


 

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации